Skuteczny i w 100 % bezpieczny koncentrat do codziennego mycia warzyw i owoców. Zmywa z powierzchni skórki brud, naturalne woski, nawozy oraz niebezpieczne dla zdrowia środki chemiczne, takie jak pestycydy, herbicydy, konserwanty i metale ciężkie. Nie zmienia smaku i zapachu warzyw i owoców.
Surfaktyna to przełomowy składnik czyszczący stworzony w laboratoriach OnlyEco, który powstaje dzięki technologii biorafinacji rzepaku przy użyciu specjalnych mikroorganizmów. Liczne badania laboratoryjne potwierdzają, że jest 100x bardziej delikatna i 4x silniejsza niż powszechnie stosowane surowce czyszczące.
- Natychmiast usuwa wszelkie zanieczyszczenia organiczne i mineralne oraz nawozy i chemiczne środki stosowane w rolnictwie i uprawie owoców
- Wykazuje działanie antybakteryjne.
- Natychmiast się spłukuje i nie zostawia filmu na powierzechni skóry.
- Jest łagodna dla czyszczonych powierzchni, pielęgnuje je i zabezpiecza.
MYJEMY ROŚLINAMI:
BIOfiltrat roślinny pozyskiwany w procesie fermentacji bakteriami probiotycznymi wspomaga działanie surfaktyny. Usuwa brud, piasek i pozostałości nawozów, pestycydów oraz szkodliwych dla zdrowia substancji chemicznych.
Olejek ze słodkiej pomarańczy skutecznie usuwa naturalne woski i wykazuje działanie antyseptyczne.
BEZWZGLĘDNY DLA ZANIECZYSZCZEŃ
ŁAGODNY DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO
DELIKATNY DLA SKÓRY, BEZPIECZNY DLA CAŁEJ RODZINY
SPOSÓB UŻYCIA
Wymieszać w misce kilka kropli płynu z lekko ciepłą wodą oraz włożyć warzywa lub owoce. Pozostawić na chwilę (ok. 20–30 sekund), aby zanieczyszczenia mogły w pełni się rozpuścić. Następnie umyte produkty dokładnie opłukać w czystej wodzie i osuszyć.
SKŁADNIKI
mniej niż 5 % anionowe środki powierzchniowo czynne na bazie oleju kokosowego i rzepaku, mniej niż 5 % niejonowe środki powierzchniowo-czynne na bazie wielocukrów, mniej niż 5 % amfoteryczne środki powierzchniowo-czynne na bazie oleju kokosowego; benzoesan sodu, sorbinian potasu, naturalny olejek eteryczny ze słodkiej pomarańczy (zawiera: limonene). Zawiera także: wodę zdemineralizowaną, filtrowany poferment otrzymywany w wyniku prowadzenia fermentacji bakteriami probiotycznymi w oparciu o surowce pochodzenia roślinnego, chlorek sodu, kwas cytrynowy.
Chronić przed dziećmi!